Ingredientes

El control estricte dels porcs, procedents de les millors granges de proximitat, així com el treball en els obradors i la situació dels assecadors a la plana de Lleida són factors determinants del caràcter de tots els embotits de Cal Bosch.

A Cal Bosch seguim un mètode d’elaboració totalment artesanal que culmina amb un producte de caràcter únic. Els nostres productes són resultat d’un procés tradicional i d’una selecció d’ingredients de qualitat que ha anat incorporant petites variants. El fet d’elaborar els embotits un a un i amb molta cura ens permet donar un caràcter propi a cada peça, cosa que és molt difícil d’aconseguir en els productors industrials.

En tots els casos, la matèria prima és carn fresca del dia que després es pica, s’amassa amb les espècies i condiments necessaris i finalment s’emboteix amb budell natural.

1x1_Xistorra_1
1x1__Catalana_3_Bona
1x1_Xorico_5

El caràcter i sabor de cada embotit ve donat per una sèrie d’elements que s’assoleixen durant el procés d’elaboració i que acaba definint si el producte final és fresc, cuit o curat.

Els productes frescos són els que no passen per cap procés de cocció ni de curació. La llonganissa tendra i la xistorra en són un exemple.

Els productes cuits es bullen amb la carn picada, condimentada, amassada i embotida, respectant els diferents temps depenent del tipus d’embotit que s’elabora. Botifarra blanca, botifarra negra, bull blanc i negre i catalana són productes que passen per processos de cocció.

I els productes curats necessiten de diferents temps depenent del producte. S’assequen i es curen en un assecador situat al nostre obrador. Secallona, xoriço i sobrassada són productes curats.