Presentació
És un producte curat i d’un sabor intens i persistent en boca. Lleugerament picant i amb la possibilitat de la presència de flora natural. Embotit amb budell prim de porc. També se l’anomena fuet, però a les Terres de Ponent no és tant comú anomenar-lo així. Té una curació de 15-21 dies.
Pes aproximat
0,200 gr.
Composició
Carn magra, panxeta, sal marina, pebre negre.
Condicions de conservació
A la nevera (2-4ºC) o en un espai fresc fora de la nevera.
Maridatges i suggeriments
- És idoni per elaborar aperitius amb olives, patates xips, botifarra blanca, xoriço, calamars, formatge, etc. i acompanyat d’una bona cervesa artesana Matoll de Belianes.
- Aquest embotit té un arrelament molt fort a Catalunya, per això se’l combina molt sovint amb pa amb tomàquet.
- En forma d’entrepà ben sucat amb tomàquet i oli d’oliva arbequina.